Проверяват безплатно гумите на колите ни

Над 100 сервиза в цяла България се включват в новата кампания

Проверяват безплатно гумите на колите ни
Автор: Илия Лазаров

Национална кампания за безплатни проверки на гумите на леки коли и джипове тече през тази седмица. Инициативата е на Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми (АПВТВГ), съобщиха от сдружението.

Кампанията, под надслов „Седмица на гумите“, предвижда от 25 до 29 юли сервизите на членовете на асоциацията да предоставят безплатна проверка на налягането на гумите, на дълбочината на протектора, както и на резервната гума и при необходимост донапомпване. Безплатните услуги обаче не включват ремонт или смяна на гуми.

„Искаме да дадем възможност на шофьорите да проверят своите гуми и да са сигурни в тях покрай летните почивки и пътувания“, заяви за Economic.bg изпълнителният секретар на асоциацията Стоян Панчов.

Над 100 сервиза от цялата страна се включват в инициативата. Тя се провежда за първи път у нас, но се очаква да предизвика сериозен интерес.

През есента от асоциацията ще организират и подобна кампания за проверка на зимните гуми, предвиждат се и други инициативи съвместно с държавни институции.

Ето списъка на сервизите

Коментари: 0