Ремонтът на изгорелия мост на „Струма“ ще е готов месец по-рано

И ремонтът при 46-и км на магистралата приключва предсрочно в неделя

Ремонтът на изгорелия мост на „Струма“ ще е готов месец по-рано

Снимка: Economic.bg

Ремонтите по магистрала "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения мост след пожара през лятото край Дупница, обещава да приключи работата си месец по-рано от предвиденото. Така за студентския празник - 8 декември, движението по магистралата да бъде възстановено, съобщи БНТ.

До предсрочното пускане на движението по магистралата в района на опожарения мост, което се очаква да се случи до началото на декември, движението остава ограничено и само в едното платно.

Посоката на движение зависи от трафика - в петък има две ленти за движение за леките автомобили в посока Кулата, една за София. В неделя, когато трафикът за столицата е по-интензивен, има две ленти за София и една за Кулата.

Има поставени допълнителни знаци и табели, но остава апелът към шофьорите - да карат с повишено внимание в този участък от АМ "Струма".

Боклуци все още има, като те са в непосредствена близост до моста. Обхватът на Агенция "Пътна инфраструктура" включва мястото под моста и още 2.5 м встрани. Складираните вторични суровини, попадащи в терена на Агенцията са изчистени.

Трети месец движението по магистрала "Струма" край Дупница е затруднено, след като на 16 август пожар повреди конструкцията на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът започна в края на октомври, а повечето от повредените носещи колони на съоръжението вече са готови.

Крайният срок за приключване на ремонта е 4 януари, но от фирмата-изпълнител обещават да приключат дейностите още в началото на декември.

Прогнозната стойност на проекта е 1.8 млн. лв. От Пътната агенция ще търсят тези средства от собственика на депото за вторични суровини по съдебен път.

Ремонтът при 46-и км на автомагистралата приключва две седмици по-рано и в неделя движението в посока Кулата ще бъде възстановено.
Коментари: 0