Пускат завода в Иганово до седмица

Планираният протест и блокада на Подбалканския път се отменят

Пускат завода в Иганово до седмица

До седмица производственият процес на площадка Иганово, част от ВМЗ – Сопот, ще заработи, съобщи председателят на КТ „Подкрепа” във военния завод Димитър Атанасов, предаде БНР.

Той уточни, че в събота сутринта е получил писмо от Окръжната прокуратура в Пловдив, с което се уведомява, че на 25 май на площадката ще влязат специализирани екипи, които да заградят цеха, пострадал от взривове, и да започнат разчистване на терена.

„Изпълнителният директор (на ВМЗ – Сопот – бел. ред.) е категоричен, че при това положение до седмица площадката ще заработи. Хората ще могат да влязат и ще работят”, коментира още Атанасов.

От седмици работниците настояват да се върнат на работните си места. Те бяха подкрепени от останалите служители във ВМЗ – Сопот и местните власти.

За днес беше планиран и протест и блокиране на Подбалканския път. Представителят на КТ „Подкрепа” беше категоричен, че не тази заплаха е накарала правителството да се активизира по казуса. Протестът и блокадата на пътя няма да се състоят, обясни още Атанасов.

По-късно днес в Министерството на икономиката ще се проведе и извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество „Отбранителна промишленост”. След разговорите се очаква и официалното становище на Министерството по отношение на възстановяването на производствения процес в предприятието.

Коментари: 0