Първият 5G iPhone е почти тук – Apple загатна кога ще го покаже

Компанията насрочи събитие на 13 октомври под надслов „Здравей, скорост“

Първият 5G iPhone е почти тук – Apple загатна кога ще го покаже

Apple обяви събитие на 13 октомври, на което ще пусне нов продукт, по всяка вероятност своя iPhone 12. Събитието ще се излъчва онлайн заради продължаващите усложнения около коронавируса.

Поканата за него гласи „Здравей, скорост“, което е знак за задаващия се на хоризонта дългоочакван 5G iPhone.

Гигантът от Купертино остана последният от големите играчи на мобилния пазар, който не е лансирал 5G устройство. С телефоните, поддържащите мрежи от ново поколение, потребители ще могат да обменят данни на много по-висока скорост и да стриймват игри и филми без закъснение на сигнала.

По традиция Apple обявява новите си модели iPhone в средата на септември, но тази година компанията отложи дебюта. Една от вероятните причини е свързана със забавянето на производството – смартфоните на гиганта се сглобяват в Китай, където коронавирусът доведе до принудително затваряне на заводите. Като цяло пандемията наруши сериозно веригите на доставки.

Компанията все пак организира събитие през септември, на което обяви новите Apple Watch Series 6, iPad Air и 8-мо поколение iPad. Сред свежата порция артикули обаче липсваше перлата в хардуерната корона на бранда – iPhone.

Очаква се Apple да представи четири нови модела iPhone 12 тази година, включително две „обикновени“ устройства и два Pro модела. Слуховете са, че те ще имат нов дизайн с по-остри ръбове около ъглите, като на новия iPad Air и iPad Pro, или по подобие на някогашния iPhone 4 от 2010 г.

Също така новите телефони iPhone 12 се очаква да поддържат 5G мрежи. Конкретните специфики обаче не са ясни.

Коментари: 0