Queen забраниха на Тръмп да използва музиката им

Той пусна хита “We Are the Champions” по време на официалната му номинация като президент

Queen забраниха на Тръмп да използва музиката им

След редица знакови имена в музиката, Queen също изразиха несъгласие срещу кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп. Причината за това е, че той е използвал тяхна песен без позволение, съобщава Guardian.

Скандалният милиардер използва вечния хит на групата “We Are the Champions” като фон на представянето си на Конгреса на републиканците. Там неговата кандидатура бе официално обявена.

Queen използваха социалната мрежа Twitter, за да изразят недоволството си. „Песента беше използвана против нашата воля“, гласеше техен пост в интернет пространството, съобщава Нова телевизия.

По-рано Тръмп също използва песента на няколко пъти, въпреки призивите на звездната група да спре да го прави. През юни китаристът Браян Мей заяви, че милиардерът не е искал разрешение да пуска парчето по време на предизборните си мероприятия. „Нито един политик не може да използва нашата музика”, категоричен е Мей.

Певецът Адам Ламбърт, който изнася концерти като вокал заедно с „Queen“, също разкритикува употребата на „We Are the Champions” за политически цели.

„Ако вашата партия прекарва десетилетия, отнасяйки се с хомосексуалните хора като с второкласни граждани, то познайте: не може да използвате музиката на Фреди Меркюри на свои конгреси“, написа в Twitter Ламбърт, който също не крие своята хомосексуална ориентация.

Коментари: 0