Ръст в продажбите на хранителни добавки за отслабване през пролетта

Мъжете купуват продукти за намаляване на теглото почти колкото и жените

Ръст в продажбите на хранителни добавки за отслабване през пролетта
Най-продаваните хранителни добавки през пролетта са продуктите за редуциране на теглото. По данни на TIENS България ръстът в продажбите е над 30%. 

Този тип продукти се купуват почти еднакво от мъже и жени, а най-търсени са т.нар. блокери на мазнини, сред които хитозан. Той се добива, като се извлича от организми с черупки, каквито са скаридите, раците или омарите. Хитозан може да се открие и в някои гъби и дрожди. 

Блокер-тип хранителни добавки за отслабване предотвратяват усвояването на въглехидрати или мазнини, с което се подпомага загубата на тегло чрез намаляване на калориите. Въпреки че може да се намерят различни вещества и хранителни добавки на пазара за изгаряне на мазнини  - fat burners, Хитозан се определя като една от основните съставки в повечето фет бърнъри и хранителни добавки за отслабване спадащи към категорията блокери на мазнини - fat-blockers. 

Изследвания показват, че Хитозан ефикасно намалява нивата на LDL-лошия холестерол и триглицеридите и повишава нивото на HDL-добрия холестерол. Отчетени са данни за мъже, които приемат Хитозан и се наблюдава спад на лошия холестерол с 11 единици и увеличение на добрия HDL. Периодът на прием на Хитозан е до две седмици. 

Наднорменото тегло и затлъстяването се явяват петата по честота причина за смърт в световен мащаб. Най-малко 2,8 милиона възрастни умират ежегодно вследствие на наднормено тегло и затлъстяване. В допълнение към тези данни, 44 % от случаите на диабет, 23 % от исхемичните сърдечни заболявания и 7-14 % от случаите на някои видове злокачествени заболявания, са свързани с наднормено тегло и затлъстяване. 

Потребителите трябва да имат предвид, че не се препоръчва приемането на фет блокери без консултация с лекар - те могат да имат странични ефекти, включително сериозни последици, ако имате специфични заболявания.
Коментари: 0