Сметната палата ще проверява Центъра за градска мобилност

Депутатите възложиха одит за финансовото състояние

Сметната палата ще проверява Центъра за градска мобилност

Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит на Центъра за градска мобилност в столицата. 108 депутати гласуваха „за“ решението, 0 бяха „против“ и 0 се въздържаха.

Одитът ще провери съответствието при финансовото управление на дружеството от началото на 2014 г. до 30 юни 2016 г. Срокът за внасяне на доклада в парламента е до 21 януари скледващата година.

Вносителят на решението Жельо Бойчев от ПГ на „БСП лява България“ обясни, че Народното събрание няма основание да подминава такъв тип скандали и да се прави, че нищо не се е случило в ЦГМ – София. Той апелира към мнозинството да направи така, че Сметната палата да си свърши своята работа, предаде Фокус.

Менда Стоянова от ГЕРБ посочи, че партията няма притеснения за това какво ще излезе от одита, защото там няма закононарушения. Тя отбеляза също, че НС има да възлага пет одита и те трябва наистина да бъдат значими по тема и същност. Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че ЦГМ е едно от най-прозрачните дружества до момента. 

Коментари: 0