Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps

За целта в основното меню трябва да се посочи конкретен маршрут с жп транспорт

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps
2615 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Разписанието на БДЖ вече може да се следи и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата потребителите вече ще получават упътвания и за пътуване с влак.

Информация относно пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

За включването на националния железопътен превозвач в една от най-големите навигационни системи бе съобщено още през февруари. През март бе сключено лицензирано споразумение с Google Maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете, за които от компанията твърдят, че поради големите им мащаби се е изисквало време за тестване от страна на Google.

Освен за железопътен транспорт, навигацията в Google Maps е осъществима и за останалите видове транспорт - с автомобил, обществен транспорт, велосипед и пеш.

Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google Maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални 'офлайн' маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара, поясняват от БДЖ.
Подкрепи Economic.bg