Разследват модния гигант Gucci за укриване на данъци

Съдебните власти в Италия са направили обиски в офисите на луксозната марка

Разследват модния гигант Gucci за укриване на данъци
1068 ~ 1 мин. четене
Италианската данъчна полиция е посетила офисите на модната компания Gucci като част от масивна проверка от страна на съдебните власти в Италия в съмнение за укриване на данъци, съобщава „Ройтерс“. Миланската прокуратура подозира модния бранд, че години наред е декларирал дейности в Италия, като по този начин е ощетил икономиката с 1.3 млрд. евро невнесени данъци.

„Gucci потвърждава, че предоставя пълното си сътрудничество на съответните власти и е уверена в правилността и прозрачността на своите операции", казват от модния бранд в изявление по електронна поща в отговор на доклад за одита на данъчната полиция, публикуван от италианския вестник "La Stampa“ в събота.

Компанията Gucci, който е водещо подразделение на френската група „Керинг“ е отчела ръст на продажбите от 49,4% за 2017 г. Модната марка, не е единствената подложена на подобно разследване. През 2013 г. друга луксозна компания – Prada е трябвало да изплати 470 млн. евро на данъчните власти в Италия, след като в продължение на 10 години е декларирала в чужбина приходите си от бизнес в Италия.


Подкрепи Economic.bg