Рейтингът на Путин се срина до над 20-годишен минимум

67-годишният Путин доминира в руската политика над две десетилетия

Рейтингът на Путин се срина до над 20-годишен минимум

Снимка: БТА

1960 ~ 1 мин. четене
Рейтингът на одобрението на руския президент Владимир Путин се понижи до 59% през април от 63% месец по-рано на фона на коронавирусната криза, предават световните агенции. Това е най-ниското му ниво от повече от две десетилетия, съобщи в сряда агенцията за проучване на общественото мнение в Левада.

Промяната в методологията на анализа обаче може леко да изкривила резултата в ущърб на Путин, обясняват от центъра.

Този път анкетата беше проведена по телефона заради блокирането около коронавируса, вместо лице в лице. Това, обяснява заместник-директорът на организацията в Левада Денис Волков, може да е отнело 1-2% от рейтинга на Путин.

Дори имайки предвид тази подробност обаче, резултатът от 61% би означавала, че рейтингът на одобрение на Путин е равен на най-ниското му ниво, регистрирано досега през 2013 г. – година преди анексирането на Крим в Украйна. 

67-годишният Путин доминира в руската политика като президент или министър-председател повече от 20 години, но икономическият спад вследствие на коронавируса представлява огромно предизвикателство за него.

Левада заяви, че анкетата е проведена между 24-27 април и че общо 1608 души в цяла Русия са се включили в проучването, уточнява Reuters.

Подкрепи Economic.bg