Рекорден брой електробуси тръгват по улиците на Лондон

Те са напълно екологични, обслужват 2 от най-натоварените линии

Рекорден брой електробуси тръгват по улиците на Лондон

Рекорден брой електробуси тръгват по улиците на Лондон, съобщиха медиите на Острова.

51-те двуетажни електрически автобуса Enviro200EV ще обслужват 2 от най-натоварените транспортни линии в британската столица – 507 и 521. Двете линии превозват ежегодно около 7 млн. пътници, сочат данни на държавната компания Transport for London, отговаряща за публичния транспорт в британската столица.

Електробусите са създадени във Великобритания в резултат на сътрудничеството между китайския производител на електромобили BYD и британската автобусна компания ADL. Те съчетават в едно батерията и електрическата технология на BYD и дизайна и производствената експертност на ADL.

Превозните средства са напълно екологични – не генерират въглеродни емисии и са по-тихи и уютни за пътниците. Прибавени към 22-те електробуса, които вече се движат по улиците на Кройдън, те ще образуват най-големия парк от подобни електрически превозни средства в Европа.   

„Трансформацията на автобусния парк в Лондон ще играе ключова роля в превръщането на нашия транспорт в чист и здравословен“, заяви кметът на Лондон Садик Хан.

„Тези превозни средства от световна класа са продукт на партньорство и сътрудничество с BYD. Нашата обща визия е да осигурим електрически превозни средства, които да отговарят на всички нужди на нашите клиенти“, заяви Колин Робъртсън, изпълнителен директор на ADL.  

Двете компании са начело на революцията, която води електрически автобуси по улиците на британските градове. Китайската компания разполага с модерна, безопасна и дълготрайна технология и вече е произвела 10 хил. електробуса. Британският й партньор е най-големият автобусен производител на Острова.   

Коментари: 0