Ремонт запушва магистрала \"Тракия\"

Мостът над Стряма ще се реконструира до 15 ноември

Ремонт запушва магистрала \

Снимка: АПИ

От днес тапа ще има и на магистрала "Тракия". Продължава ремонтът на платното в посока Бургас, на моста над река Стряма, при км 136 от магистралата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът на съоръжението стартира през май с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв. В началото на месец юли завършиха ремонтно-възстановителните дейности на моста в посока София.

Строителните работи бяха временно преустановени, с цел по-висока безопасност и удобство при пътуването в началото на активния туристически сезон.

За изпълнение на ремонтно-възстановителните дейности, от днес ще бъде ограничено изцяло движението на моторните превозни средства в платното за Бургас. Трафикът ще бъде пренасочен в обновеното платно на моста, в посока София, двупосочно.

Необходимо е шофьорите да следват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничено е скоростта, подчертават от АПИ.

Строителните работи включват ремонт на пътната плоча, хидроизолация, нови тротоарни конзоли, възстановяване на бетоновите повърхности по долното строене, нови дилатационни фуги, отводнители, ограничителни системи, парапети и маркировка.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 15 ноември 2016 г.

Три ремонта затрудняват движението и създават огромни задръствания и на магистрала "Хемус" - на виадукта Елешница, на тунел "Витиня" и между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол". Последният от тях ще приключи чак през пролетта на 2017 г.

Коментари: 0