Ремонтът на най-тежкия участък от „Тракия“ ще струва 60 млн. лв., но АПИ ги няма

Ограничението на 40-километровия участък по „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора ще остане 90 км/ч. до 30 март

Ремонтът на най-тежкия участък от „Тракия“ ще струва 60 млн. лв., но АПИ ги няма
Агенция „Пътна инфраструктура“ има нужда от 60 млн. лв., за да започне наложителния ремонт по 40-километровия участък по магистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора, строен през 2007 г. Това заяви по време на парламентарния контрол днес регионалният министър Петя Аврамова.

„През 2019 г. при разчета на средствата, с които АПИ ще разполага в бюджета си, ще бъде направен разчет, който да позволи да бъде направен ремонт на този участък“, обясни регионалният министър като допълни, че ограничението от 90 км/ч, което беше въведено в участъка в края на септември, ще остане в сила поне до 30 март. Ограничението трябваше да е в сила до 20 декември, но удължаването му се налага заради настъпващия зимен сезон и отчетените значително по-малко катастрофи след въвеждането му в тази отсечка на магистралата.

"Имаме готовност незабавно за започнем строителните дейности при осигуряване на около 60 млн. лв., колкото е индикативната стойност на ремонта на пътя", посочи Аврамова. Тя акцентира върху това, че Пътната агенция не разполага с тези пари към момента.

По думите на министъра през ноември са правени локални ремонти на обща стойност 682 хил. лв. на участъка.  Отсечката е с дължина 40 км и е пусната в експлоатация през 2007 г. Причината за ограничението, въведено през септември, е в неравностите по пътната настилка, посочват от Агенцията. 
Коментари: 0