Ремонтът на „Симеоновско шосе“ спира заради задръстванията в София

Работата по булеварда ще започне отново, след като бъде отворен Орлов мост

Ремонтът на „Симеоновско шосе“ спира заради задръстванията в София
Аварийният ремонт на фугите по бул. „Симеоновско шосе“, който започна преди два дни, е спрян. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която е поискала това от Агенция „Пътна инфраструктура“, която отговаря за булеварда. Това бе поредният ремонт на важна пътна артерия в столицата, който беше започнат през август и поредното място, на което се образуват задръствания.

Фандъкова каза, че ремонтът ще започне отново, но след приключването на работата на Орлов мост, който по думите на кмета ще приключи в края на следващата седмица.

„Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София“, заяви кметът, цитирана от "Фокус". По думите й, когато се пусне изцяло движението по бул. „Цариградско шосе“ в района на „Орлов мост“, тогава от АПИ трябва да започнат ремонта на бул. „Симеоновско шосе“.

Поради огромните тапи, които се образуват на много места в София, Фандъкова е разпоредила да се отложи разширяването и реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“, които е трябвало да започнат тези дни. „Знаете, че бул. „Тодор Каблешков“ също се използва за обходно трасе и много шофьори предпочитат да избегнат другите тапи, преминавайки оттам“, коментира тя.
Коментари: 0