Ремонтирани са 5 км от пътя между Казичене и АМ „Хемус“

В понеделник започва ремонтът по участъка между с. Казичене и АМ „Тракия“

Ремонтирани са 5 км от пътя между Казичене и АМ „Хемус“

Напълно ремонтиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на Софийския околовръстен път между с. Казичене и Ботевградско шосе. Това коментира днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след направена проверка на изпълнените строителни работи. Освен него на срещата присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

 
Трасето е най-натовареното от тежкотоварния трафик у нас, като по него преминават над 20 хил. автомобила денонощно, информираха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За да бъде асфалтът възможно най-устойчив, между пластовете му е поставена геомрежа, която е най-съвременната и иновативна технология, съобщи министър Нанков.
 
Участъкът е обезопасен с камера, като се предвижда поставянето на още едно съоръжение в близост до Ботевградско шосе. Монтирането на допълнителни камери зависи от възможностите на СДВР. Очаква се такива да бъдат купени през месец декември. Камери ще бъдат поставени и на други участъци, обясни министър Нанков.
 
От понеделник започва ремонтът и на платното от с. Казичене към магистрала „Тракия“. След това, за да се завърши източната дъга на околовръстния път, ще се ремонтира и платното за насрещно движение от АМ „Тракия“ към с. Казичене, информира още Николай Нанков. Очаква се, при подходящи условия, ремонтът на участъка да приключи през тази година. В противен случай той ще бъде довършен през пролетта на следващата година.

Коментари: 0