Ремонтите по „Хемус“ ще продължат през целия летен сезон

Ремонтните дейности по „Тракия“ трябва да приключат до края на юни, коментираха от АПИ

Ремонтите по „Хемус“ ще продължат през целия летен сезон

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

2390 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Ремонтите, които се извършват в момента по магистрала „Тракия“, трябва да приключат до юни. Тези по „Хемус“ са в по-ранен стадий и ще продължат през летния сезон. Това заяви по време на брифинг Иван Досев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

По магистрала „Хемус“ има два ремонта – при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел „Витиня“. 

„Очакваме засилен трафик през летния сезон. Направили сме организация за спиране на тежкия трафик, както и за организация на реверсивно движение“, коментираха от АПИ. 

Трафикът на тежкотоварни автомобили отново ще бъде спиран в пиковете часове. „По всички ГКПП-та в страната се раздават листовки за водачите на чуждите автомобили. Те са преведени на над 10 езика, като в тях са описани забраните, както и глобите и санкциите, които ще бъдат предприети“, заяви Калоян Драганов от Пътна полиция. 

Глобите за водачи на тежкотоварни автомобили са в размер на 300 лв., както и временно отнемане на свидетелството на управление на автомобила. 

Вчера премиерът Бойко Борисов нареди незабавна проверка на всички заграждения по магистралите. „В момента те вече се обхождат като се отстраняват по-малките проблеми“, уточниха от Пътната агенция и допълниха, че от следващата седмица ще стартира ремонтът им.
Коментари: 0