Ричард Брансън строи луксозен круизен кораб само за възрастни

Той ще е готов да потегли на първото си пътуване през 2020 г.

Ричард Брансън строи луксозен круизен кораб само за възрастни

Снимка: Virgin Voyages

Virgin Voyages, компанията за круизни линии на основателя на Virgin Group сър Ричард Брансън, пусна снимки от проекта на новия си круизен кораб, Scarlet Lady (Алената дама). И те са доста впечатляващи.

Дизайнерската концепция на марката е "Съвременната романтика на ветроходството", която се отличава както с интериора, така и с екстериора, представен от някои от най-успешните дизайнерски фирми в света. Tom Dixon Design Studio of London, Roman and Williams of New York, и Concrete Amsterdam са само част от групите, с които Virgin Voyages си партнира, за да създаде уникалният круизен кораб.

Scarlet Lady обаче ще бъде само за възрастни – за да се качите на борда, трябва да имате 18 години.

Ето и кратка разходка из впечатляващия кораб.

На горната палуба на кораба гостите ще могат да отдъхват под Покрива на Ричард. Този частен клуб е с футуристична естетика, до която ще имат достъп само гостите, пребиваващи в апартаменти.

От другата страна на кораба е разположено Гнездото, 360-градусова усамотена слънчева тераса, където гостите могат да се усамотят, като правят йога или слънчеви бани.

Точно до Гнездото е спортният бар с много възможности за забавление.

До бара се намира The Dock, салон на открито за всякакви занимания.  Докът е създаден като пространство гостите да общуват и да се наслаждават на красиви гледки.

Отстрани на кораба е откритият спортен клуб, проектиран от Concrete Amsterdam, с боксов ринг, оборудване за силови тренировки и гимнастика.

До фитнеса има няколко кабинки, в които гостите може да се отпуснат след тежка тренировка. Pink Agave е луксозният мексикански ресторант на кораба, с извити шезлонги и сини метални лампи, предлагащи интимна обстановка за хранене.

В салона може да се насладите на питие, преди да се отправите към нощния клуб.

The Manor (Имението) е нощният клуб на Scarlet Lady, вдъхновен от опита на Ричард Брансън в музикалната индустрия и първото му Virgin музикално студио, носещо същото име.

Балната зала ще е едно от най-вълнуващите места на кораба.

В съседство е ресторант Test Kitchen. Осветителните тела имитират менделеевата таблица. Дизайнът е с метал и хладни тонове.

И създава усещането за лаборатория.

За тези, които желаят да спортуват по време на круиза, има доста места ,където да го правят.

И вътре в корабаима огромен спортен комплекс.

На Палуба 5 се намира "Изкупление" - изключителният термален спа център на кораба, вдъхновен от подводна пещера.

Разбира се, корабът ще има и собствен бръснарски салон...

..и фризьорски салон.

Очаква се „Алената дама” да направи първото си пътуване през 2020 г. от Маями. Красивият круизен кораб може да предложи място за до 2700 пътници, плюс 1350 души екипаж и персонал.

Коментари: 0