Римски легионери гостуваха на първото издание Fors Vinalia

Дегустирани бяха шардоне, совиньон блан и розе

Римски легионери гостуваха на първото издание Fors Vinalia
276 ~ 1 мин. четене

Пилотното издание на Fors Vinaliа представи вина от изтънчената линия Legio I на "Винпром Свищов", носеща името на легендарния Първи Италийски легион (Legio I Italica). На коктейл, провел се в столичния хотел Хитлън, гостите дегустираха и първокласно бренди със същото име.

В рамките на два часа присъстващите имаха удоволствието да научат повече за вината от колекцията от самия им създател – Федерико Ричи, главен енолог на "Винпром Свищов" и известен уайнмейкър от Тоскана, Италия.

Вдъхновен от Вивалди, под виртуозния музикален съпровод на Quarto Quartet, маестро Ричи поетично рецензира селекцията на „Винпром Свищов“. Проф. Николай Овчаров стартира машината на времето към древните ручеи на виното по нашите земи и историческите достойнства на Свищов, като запозна гостите на Fors Vinalia с непознати за широката публика исторически факти. Водена от актьора Владимир Пенев, театралната група за исторически възстановки от Свищов потопи всички в атмосферата на Древен Рим, под командата на режисьора Андрей Слабаков.

Организаторите от "Студия Трансмедия" превърнаха вечерта в незабравимо гурме преживяване. На гостите бяха предложени шардоне, совиньон блан и розе. Изтънченият вкус на вината се допълваше от изискани хапки, но това бяха само част от кулинарните изкушения за гостите. Те имаха възможността да опитат от вкусните месни деликатеси на "Димитър Маджаров", разнообразните сирена на "Жоси" и елегантните произведения на сладкарска къща и пекарна "Козница".

Порталът на българските общини Kmeta.bg беше медиен партньор на събитието.

Подкрепи Economic.bg