Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes

Той отново бе детрониран от Бернар Арно

Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes
Джеф Безос вече не е най-богатият човек в света, засега. Нетното му състояние се срина със 760 млн. долара до 115.6 млрд. долара, след като акциите на Amazon поевтиняха с 0.7%. 

Спадът може и да не означава кой знае какво за благосъстоянието на Безос, но беше достатъчен, за да го събори от първо на второ място в класация на Forbes на световните милиардери. 

Към момента тя се оглавява от французина Бернар Арно, главен изпълнителен директор на гиганта за лукзосни стоки LVMH. 

Рокадата дойде и благодарение на скока в акциите на LVMH от 0.7% в петък, което донесе на Арно 1.9 млрд. долара. Към момента неговото богатство се на 116.5 млрд. долара, сочи справка в класацията. Само преди 4 месеца французинът имаше 102 млрд. долара. 

„Ако ни сравнявате с Microsoft, сме малки“, коментира тогава Арно пред Forbes. Но добави: „Това е само началото“. Днес той е по-богат от Бил Гейтс с над 6 млрд. долара. 

Конгломератът LVMH е собственик на луксозни марки като Louis Vuitton и Dom Perignon. През миналата 2019 г. натрупа 82 млрд. долара пазарна стойност. Гигантът отправи оферта от 16.2 млрд. долара за придобиването на емблематичната бижутерска марка Tiffany & Co. Акционерите на веригата предстои да гласуват сделката на 4 февруари. 

Арно стана третият най-богат милиардер през миналия юни. Любопитното е, че това не е първият път, в който той успява да измести Джеф Безос от лидерството по богатство. През декември отново оглави класация за кратко. Разликата между двамата е малка и е вероятно отново да бъде стопена. 

Коментари: 0