Disney маха „Fox” от емблематичния бранд 20th Century Fox

Компанията вероятно иска да се разграничи от медийния магнат Рупърт Мърдок

Disney маха „Fox” от емблематичния бранд 20th Century Fox
Директорите на The Walt Disney Company отрязаха думата „Fox“ от името на своето филмово студио „20th Century Fox“ в явен опит да дистанцират компанията от операциите на предишния собственик Рупърт Мърдок, пише BBC.

Ребрандирането показва, че Disney не иска да бъде свързана с дясно ориентираната мрежа Fox News на медийния магнат, пишат световните агенции.

Засега обаче няма официално изявление с мотивите за предприетата стъпка. 

Развлекателният конгломерат купи филмовото студио от Мърдок, заедно с други активи на Fox, в сделка за 71 млрд. долара миналия март. 20th Century Fox е известно с това, че продуцира едни от най-големите филми за всички времена, включително „Аватар“ и „Титаник“.

„Мисля, че името на Fox означава Мърдок и това е токсично“, коментира неназован източник пред списание Variety, което първо съобщи новината за промяната в името.

Емблематичното студио вече ще се казва 20th Century Studios. 

20th Century Studios е създадено през 1935 г. след сливането на Twentieth Century Pictures и Fox Film Corporation. В средата на 80-те години на миналия век то е купено от компанията News Corporation на Рупърт Мърдок. Медийните канали Fox News пък биват създадени през 1996 г., постепенно превърнали се в най-гледаните в САЩ.  

Коментари: 0