Росен Желязков оглавява агенцията за електронно управление

Бившият главен секретар на Министерския съвет беше единственият подсъдим по делото за костинбродските бюлетини, но беше оправдан

Росен Желязков оглавява агенцията за електронно управление

Бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков оглавява новата държавна агенция за "Електронно управление". Той ще е председател на ведомството през следващите 5 години, реши кабинетът на днешното си заседание.

От 2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя по дейности, свързани с държавната администрация и електронното управление, с организация и координация между компетентните органи на изпълнителната власт. Участва в стратегическото планиране и разработване на политиките в областта на държавната администрация и електронното управление, осъществява координация на дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронно управление.

Росен Желязков е работил като секретар на Столична община и главен секретар на Министерския съвет в първия кабинет "Борисов". Той беше и единственият подсъдим по делото за скандала с костинбродските бюлетини на парламентарните избори през 2013 г., но беше напълно оправдан по делото.

Целта на новата агенция е да има една структура, която да е отговорна за електронното управление и да контролира останалите институции в изпълнението на техните задачи по реализирането и използването на електронното управление. 

Коментари: 0