Нов хипермаркет отваря врати в Пловдив

Веригата за стоки за дома ще наеме 100 служители

Нов хипермаркет отваря врати в Пловдив
Автор: Ана Йорданова

Нов магазин „Практикер“ отваря врати в Пловдив на 29 септември. Хипермаркетът на водещата верига за дома и градината е разположен в нова сграда, с изцяло променен модерен облик и концепция и на бул. „Кукленско шосе“ 13. В магазина ще се предлагат над 40 хиляди продукта за създаването и обновяването на дома и градината.

В деня на откриването пловдивчани и гостите на града ще могат да се възползват от над 250 изгодни оферти за различни изделия, както и от безплатен транспорт в рамките на града, а за избрани продукти - и от изплащане на вноски без оскъпяване.

Първата копка на новия магазин бе направена през февруари тази година. Хипермаркетът е с площ близо 9000 квадратни метра, а само търговската зала заема 6 декара. Осигурен е и безплатен паркинг с 213 места.

В новия обект ще бъдат разкрити около 100 работни места. Инвестицията е за близо 5 милиона евро.

Новият „Практикер“ в Пловдив е изграден с изцяло нов модерен облик и концепция, след като през 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придоби целия бизнес на немската верига „Практикер“ в България. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети „Практикер“ в страната, както и разширяването на веригата с нови обекти.

Коментари: 0