Русия ще участва на Олимпийските игри в Рио

Информацията вече е потвърдена от МОК

Русия ще участва на Олимпийските игри в Рио

Международният олимпийски комитет (МОК) няма да спре руските национални отбори да участват в Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това потвърдиха в прессъобщение от Организацията. Това обаче ще се случи със сериозни уговорки, като е сигурно, че за Рио няма да отпътуват всички руски национали, които първоначално са предвидени, съобщава „Спорт Експрес“, като се позовава на свои източници.

Според информацията ще бъдат въведени нови критерии за допускане до участие, като в близките дни всяка спортна федерация ще трябва да се произнесе кои руски спортисти от съответния спорт отговарят на тях, пише агенция „Фокус“.

За Русия въпросните критерии не са много добри, което означава, че ще има спортисти, които ще отпаднат от отборите и те няма да са един или двама. Съответните международни спортни федерации ще решават индивидуално за руските състезатели дали да бъдат допуснати до Рио`16 в своите спортове.

Днес на заседанието на изпълнителния съвет на МОК се обсъждаше евентуалното отстраняване на Русия от участие в Олимпийските игри през 2016 г.

Олимпийските игри в Рио де Жанейро ще се проведат между 5-21 август.

Коментари: 0