С 38 млн. лв. наесен ще ремонтират пътя Русе – Кубрат

Тръжните процедури са на заключителен етап

С 38 млн. лв. наесен ще ремонтират пътя Русе – Кубрат

Снимка: МРРБ

2231 ~ 1 мин. четене
През септември се предвижда да стартира ремонтът на 47 км от пътя Русе – Кубрат, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), уточнявайки, че тръжните процедури за избор на изпълнител и за надзор са в заключителен етап. 

Трасето ще бъде ремонтирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от ОП „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Прогнозната стойност е близо 38 млн. лева. 

Участъкът е разделен в два лота – единият с дължина 21.5 км, а другият с дължина 25.2 км. Ценовите оферти за изпълнител на ремонта бяха отворени на 5 юни и ако няма обжалване, ще се пристъпи към подписване на договора и стартиране на строителните работи, обясняват от АПИ. 

Проектът предвижда полагането на нова асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. 

Второкласният път осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града. Пътната отсечка осигурява достъп до първокласния път Русе – Варна, част от коридор № 9 от Трансевропейската транспортна мрежа, чрез който се стига до пристанище Русе.

Подкрепи Economic.bg