С какво се хранят децата в училище?

Държавата дава на дете по 55 стотинки за закуска на ден

С какво се хранят децата в училище?

72 лева на дете на година - или по 55 стотинки на ден - толкова отделя държавата, за да осигури закуска на всички деца в предучилищните групи и на учениците от първи до четвърти клас. Тревожни са сигналите на родителите, които заявяват, четова, което се дава на децата, често е далеч от здравословното.

 Всички родители искат децата им да се хранят здравословно, но голяма част от тях се опасяват, че храната, която малчуганите получават в училище, е изключително вредна за тяхното здраве. Разтревожена майка започва да събира в продължение на седмица закуските, които дъщеря ѝ получава в училище – меденка, кроасан, меденка, сандвич, бисквити, кроасан…и нито един плод, съобщава НОВА ТВ.

Оказва се, наистина, че тези закуски драстично се разминават с полезната храна. Те са пребогати на трансмазнини, както и на естери на мастни киселини. Това са вещества, с които организма на един възрастен може лесно да се справи, но този на детето – не.

Човек, който доставя закуски, обяснява, че с 55 стотинки на ден не може да се купуват плодове. Това далеч не е така. Оказва се, че ябълките всъщност, биха стрували по-малко. За 55 стотинки може да се купят 150 грама ягоди, две ябълки или един портокал. 

Коментари: 0