Samsung със стъпка към 5G - купи компанията за мрежов анализ Zhilabs

Базираната в Барселона компания предоставя анализи за трафика на данни за около 50 телекомуникационни компании

Samsung със стъпка към 5G - купи компанията за мрежов анализ Zhilabs

Снимка: Pixabay

Samsung Electronics Co Ltd заяви в сряда, че е закупила базираната в Барселона фирма за мрежов анализ на данни Zhilabs, тъй като южнокорейският гигант се насочва към пускането на продукти за свързани устройства и 5G мобилни услуги, които изискват бърза обработка на данните.

Корейската компания не разкрива стойността на сделката, която е първото придобиване в сферата на новите технологии, откакто групата Samsung обеща през август 25 трилиона вона инвестиции в изкуствен интелект 5G, електронни компоненти за автомобили и биофармация.

Samsung залага, че Zhilabs, която използва изкуствен интелект, за да анализира данните от мрежата, ще помогне за прехода към 5G, тъй като използва автоматизиран мрежов аналитичен инструмент за бързо обработване на данните.

Създадена през 2008 г., Zhilabs предоставя анализи за състоянието на мрежата, производителността и трафика на данни за около 50 телекомуникационни компании. Напълно притежавана от Samsung, тя ще продължи да работи самостоятелно под свое ръководство.

Samsung обяви днес още, че "ще проучи и инвестира в други бизнес възможности, захранвани от нововъзникващите технологии", допълва Ройтерс.
Коментари: 0