Samsung не знае кога ще пусне дефектния Galaxy Fold на пазара

Устройството трябваше да дебютира на 26 април, но компанията се принуди да изтегли всички бройки

Samsung не знае кога ще пусне дефектния Galaxy Fold на пазара

Снимка: БТА

328 ~ 1 мин. четене
Samsung все още няма потвърдена дата за доставка на своя смартфон с огъващ се дисплей Galaxy Fold. Дългоочакваният телефон трябваше да дебютира на пазара на 26 април, но датата бе отменена, а нова все още няма. 

Устройството, чиято цена е 2000 долара, трябваше да излезе на пазара на 26 април, но заради оплаквания от журналисти, получили тестови версии, че те дисплеите им са се счупили, компанията реши да забави дебюта му и да си даде време да оправи несъвършенството. 

Компанията, изглежда, е уведомила клиенти, поръчали си Galaxy Fold предварително, че ще отмени всички заявки автоматично, ако не може да достави телефона до 31 май, а човекът не потвърди отново интереса си към него. 

„Ако не чуем нищо от вас и не сме доставили до 31 май, поръчката ви ще бъде отменена автоматично“, се казва в имейла. Говорител на Samsung заяви, че анулирането се налага заради изискванията на американските регулатори, уточнява CNBC. 

Гигантът се принуди да отложи пазарния дебют на своя смартфон с огъващ се дисплей, за да извърши „допълнителни подобрения“ по устройството, в това число да изготви по-добро ръководство за потребителите. Една от причините за повредените дисплеи в тестови бройки Galaxy Fold е, че хората са премахвали защитна лента от горната, тъй като не са знаели, че не бива. 

От Samsung уверяват, че работят за „укрепване на защитата на дисплея“, но все още не са предвидили нова дата за пускане на пазара. 
Коментари: 0