Samsung отлага китайската премиера на сгъваемия си телефон

Заради сигнали за дефект в устройствата

Samsung отлага китайската премиера на сгъваемия си телефон

Снимка: БТА

808 ~ 1 мин. четене
Samsung отлага представянето и пускането в Китай на сгъваемия си смартфон само няколко дни след съобщенията за дефекти в екраните на устройството, чиято цена е почти $2 000.

Южнокорейският гигант бе насрочил събитие в Шанхай за 24 април, за да представи и пусне официално Samsung Galaxy Fold. Говорител потвърди, че събитието е било отменено и засега не е ясно дали ще бъде пренасрочено за друга дата и кога телефонът ще бъде наличен в Китай.

Samsung Galaxy Fold, представен през февруари, ще бъде пуснат в продажба на 26 април на определени пазари, включително в САЩ.

CNBC поиска от Samsung да уточни дали отлагането на събитието в Китай ще се отрази на продажбите на устройството на други пазари, но компанията все още не е отговорила на въпроса.

Екранът на устройството може да се сгъне наполовина и да се отвори отново, за да даде на потребителите голям дисплей. Но журналисти, които са получили продукта в последните няколко седмици, за да подготвят ревюта, съобщиха за проблеми с екрана. Някои от тях премахнали защитния филм на дисплея и това довело до проблеми. Репортерът Тод Хаселтън от CNBC не е премахнал този филм по време на прегледа на устройството, но въпреки това екранът трептял и се изключвал и включвал бързо.

В изявление след съобщенията за повредени екрани, Samsung посъветва потребителите да не премахват защитния филм и обяви, че разглежда въпроса.

„Получихме няколко доклада относно основния дисплей на предоставените проби. Ние внимателно ще инспектираме тези единици лично, за да определим причината за проблема ”, казаха от компанията.
Коментари: 0