Samsung пуска смартфон с тристранен екран

Две нови версии на Galaxy ще бъдат представени на Световния мобилен конгрес в началото на март

Samsung пуска смартфон с тристранен екран
3959 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Samsung Electronics ще представи две нови версии от висок клас на поредицата си смартфони Galaxy, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници в компанията. Една от двете ще представлява устройство с екран, обхващащ три от страните му.

Те ще бъдат показани по време на Световния конгрес за мобилни технологии в Испания. Форумът ще се проведе от 2-ри до 5-и март в Барселона. Версиите ще са с 5,1-инчови екрани, като единият ще покрива както предната, така и двете странични части на телефона. Те ще са с изцяло метален корпус и последно поколение процесори.

Устройствата, разработвани под кодовото име „Project zero” (Проект „Нула”), ще използват метални корпуси произведени от подразделение на китайската BYD, в която собственост има Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет.

Компанията понесе тежко появата на последния модел iPhone на Apple в сегмента, където южнокорейският производител бе пионер с Galaxy S серията. Най-голямата азиатска технологична компания се опитва да се възползва от капацитета си в разработката на екрани и процесори, за да задържи лидерски позиции в мобилните иновации.

Samsung се нуждае от модел с нова технология, който да спре устрема на iPhone и да я отличи от останалите производители. Въпреки че компанията продължава да пуска на пазара все по-евтини модели по цял свят, за да брани дял, следващият S-смартфон е значително по-важен, защото там е полето, където те генерират основната част от печалбите на този бизнес.

През 2014 г. компанията представи Galaxy Note Edge (на снимката), чиито 5,6-инчов екран обхваща и дясната му страна.

Подкрепи Economic.bg