Samsung се похвали, че държи над половината световен пазар на 5G телефони

Компанията е продала 6.7 милиона устройства от ново поколение за 2019 г.

Samsung се похвали, че държи над половината световен пазар на 5G телефони

Снимка: Unsplash

1364 ~ 2 мин. четене
Най-големият производител на смартфони в света разширява преднината си пред конкурентите в надпреварата за поставяне на 5G устройства в ръцете на клиентите.

Samsung се похвали, че е продала 6.7 милиона 5G смартфона през 2019 г. и сега държи повече от половината от световния пазар, съобщи снощи южнокорейският технологичен гигант. Това е надхвърлило собствените очаквания на компанията, която си постави цел за годишни продажби от около 4 млн. бройки, съобщава CNN.

Южнокорейската компания има предимството да е първа с устройствата за новите високоскоростни мрежи, като победи конкурентите си, представяйки Galaxy S10 5G.

Американската Apple, от друга страна, не се очаква да има смартфон с възможност за 5G до края на 2020 г.

Оттогава Samsung пусна четири други 5G смартфона под своята водеща серия Galaxy - Note 10 5G, Note 10+ 5G, A90 5G и Galaxy Fold 5G. Компанията ще пусне и първия си 5G таблет, Galaxy Tab S6 5G, за клиенти в Корея през първото тримесечие на 2020 г.

„Радваме се да внесем 5G в още повече категории устройства и да запознаем хората с мобилните изживявания, които никога не са смятали за възможни“, казва в изявление Ти Ем Рот, ръководител на отдела за мобилни комуникации на Samsung.

Samsung се възползва от настоящите проблеми пред Huawei, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и водещ продавач на смартфони.

Вашингтон добави китайската компания към черен списък през май, като забрани на американските компании да продават жизненоважни технологии и компоненти на технологичния гигант. Забраната също така поставя под въпрос амбициите на Huawei да доминира на глобалния 5G пазар на смартфони.

Тъй като пазарът се подготвя за следващото поколение ултрабърза безжична технология, анализаторите на компанията за ценни книжа Daishin прогнозират, че Samsung ще има голямото предимство „като практически единственият производител на смартфони от 5G в света извън Китай“.
Коментари: 0