Санирането ще продължи, обяви бъдещият регионален министър

Възможно е програмата да бъде оптимизирана, каза Николай Нанков

Санирането ще продължи, обяви бъдещият регионален министър

Снимка: МРРБ

1768 ~ 1 мин. четене
Номинираният за министър на регионалното развитие Николай Нанков побърза да обяви, че програмата за саниране на многофамилни сгради ще продължи. Заместникът на Лиляна Павлова в предишния кабинет каза пред журналисти, че ще има ресурс за продължаването на националната програма за саниране. Той обаче направи уговорка, че още не е министър и не иска да коментира темата в детайли.

Кабинетът "Борисов 2" одобри 2 млрд. лв. за саниране на панелни блокове. Този ресурс бе изчерпан изцяло в края на 2016 г., като одобрените за саниране сгради са малко над 2000.

Нанков припомни, че в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти е залегнала програмата за саниране и тя е основен приоритет. "Възможно е програмата да бъде оптимизирана", добави Нанков, без да дава повече подробности.

Тази оптимизация вероятно означава, че санирането вече няма да е напълно безплатно за хората. Тази идея бе лансирана още от предишния кабинет. Собствениците на жилища, които искат да получат пари за саниране, ще трябва да доплатят някаква част, без досега да е споменаван някакъв процент.

Подкрепи Economic.bg