САЩ предлагат среща Тръмп-Путин в края на годината във Вашингтон

Двамата лидери може да се видят и на срещата на Г-20 в Аржентина

САЩ предлагат среща Тръмп-Путин в края на годината във Вашингтон

Тръмп и Путин в Хелзинки

Снимка: БТА

328 ~ 1 мин. четене
Американската страна е предложила нова среща на лидерите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп в края на 2018 г. във Вашингтон, но работата по подготовката й още не е започнала, заяви пред журналисти помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков, цитиран от световните агенции.

Ушаков не изключи срещата Путин-Тръмп да се състои в кулоарите на срещата на Г-20 в Аржентина или на други международни форуми, където двамата президенти ще участват, предаде ТАСС.

Помощникът на руския лидер отказа да отговаря на въпроси за неотдавнашната среща на върха в Хелзинки, по-специално за това доколко настоятелно Тръмп е поставил въпроса за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ.

Той допълни, че Вашингтон и Москва са единодушни, че е необходима нова среща на върха след Хелзинки. Ушаков подчерта, че Путин и Тръмп са се договорили да продължат "полезните" си контакти.

Миналата седмица Тръмп обяви, че е поканил Путин във Вашингтон през есента, за да "продължат диалога" и увери, че очаква с нетърпение втората им среща. Поканата била отправена от съветника по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън. Според говорителката на Белия дом Сара Сандърс подготовката за тази втора президентска среща "вече е в ход".

През август ще се състои среща на членове на руския Съвет за сигурност при президента и съветника на президента на САЩ Болтън.

Засега не се планира пътуване на президента на Русия до Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН през септември, каза още Ушаков.
Подкрепи Economic.bg