САЩ са провели секретна кибератака срещу Иран

Малко след нападението срещу петролна рафинерия в Саудитска Арабия

САЩ са провели секретна кибератака срещу Иран

Снимка: Pixabay

Съединените щати са провели секретна кибероперация срещу Иран след атаките на 14 септември срещу петролни съоръжения на Саудитска Арабия, за които Вашингтон и Рияд обвиняват Техеран, заявиха двама американски служители през Reuters. 

Източниците, пожелали анонимност, обясняват, че операцията е проведена в края на септември и е била насочена към способността на Техеран да разпространява „пропаганда“. Според едно от официалните лица атаката е засегнала физически хардуер, повече подробности обаче не се дават. 

Новината идва да покаже, че администрацията на Доналд Тръмп опитва да противодейства на онова, което визира като иранска агресия, без да инициира по-широк конфликт. 

„Сигурно са го сънували“, отвърна задочно министърът на съобщенията и информационните технологии на Иран Мохамед Джавад Азари-Джароми. 

САЩ, Саудитска Арабия, Великобритания, Франция и Германия публично обвиниха Иран за атаката на 14 септември. Техеран отрече да има участие, а официално отговорност пое йеменското движение Houti. 

Пентагонът отказа коментар по отношение на предполагаемата кибератака. 
Коментари: 0