СДВР ще изгради контролни пунктове за протеста утре

Ще бъдат проверявани съмнителни лица и техния багаж за наличие на опасни предмети

СДВР ще изгради контролни пунктове за протеста утре

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

На втория масов антиправителствен протест, който е планиран за утре, 10 септември, СДВР ще изгради контролни пунктове на наблюдение и проверка. При необходимост ще бъдат претърсвани обемисти багажи, както и лица със съмнително поведение за носене на забранени предмети. Това обявиха от столичната полиция на брифинг днес.

„В утрешния ден ще се проведат няколко мероприятия от протестен характер – две заявени и едно нерегламентирано, организирано през социалните мрежи. Всички те ще са в т.нар "Триъгълник на властта”, обяви Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР. Той направи апел към гражданите да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред.

От полицията напомниха, че в такива мероприятия не могат да участват граждани, които носят оръжие или други предмети, които могат да се използват срещу живота и здравето на хората или могат да причинят материални щети.

Припомняме, че на първия масов протест срещу кабинета „Борисов 3“ и главния прокурор Иван Гешев, на 2 септември, се стигна до ескалация на напрежението, след като срещу полицията бяха хвърляни пиратки и други пиротехнически средства. Което доведе до масови безредици и ранени както полицаи, така и протестиращи.

Полицията тогава не може да обясни как са допуснати провокаторите и как са пренесли бомбичките и другите предмети, след като през целия ден имаше пропускателни пунктове в региона и отново се претърсваха хората, които искаха да изразят недоволството си от властта.

Коментари: 0