Шефът на Quiksilver изчезна в морето

Пиер Аниес излязъл на риболов, лодката му се разбила на брега край Биариц

Шефът на Quiksilver изчезна в морето
560 ~ 1 мин. четене
Главният изпълнителен директор на компанията за сърф и сноуборд облекла и оборудване Quiksilver е изчезнал в Атлантическия океан, съобщават френски издания. Разбитата 11-метрова лодка на Пиер Аниес е била изхвърлена на френски плаж, на север от Биариц.

След като плавателният съд е бил открит, френските власти са започнали издирване с четири кораба и четири хеликоптера във вторник. Знае се, че Аниес тръгнал с моторна лодка на обичайно риболовно пътуване във вторник сутринта от Капбретон - сърфинг курорт в югозападна Франция.

Местната брегова охрана заяви, че е спряла търсенето на Аниес във вторник вечер и възобновява операцията в сряда сутринта.

Аниес често ходи сутрин на риболов с "любимата си лодка", съобщават от Boardriders, компанията майка на Quiksilver. 54-годишният французин живее в родния си град Капбретан със съпругата си и три деца.

Изчезването му предизвика ужас в сърфинг общността по света, съобщава CNN. "Семейството на Boardriders и целият сърфинг свят са опустошени от тази новина", се казва в изявление на компанията.

Световната Сърф Лига също изрази "дълбока загриженост" за изчезването на Аниес.

Предприемачът доскоро ръководи голяма сделка по обединението на сърф брандовете Quiksilver и Billabong под шапката на Boardriders.
Коментари: 0