Сидеров иска оставката на Захариева заради пакта за миграция

Според председателя на Обединени патриоти тя не води достатъчно балансирана политика спрямо различните държави

Сидеров иска оставката на Захариева заради пакта за миграция

Снимка: Economic.bg/Архив

Волен Сидеров смята, че външният министър на България не трябва да е Екатерина Захариева, а някой друг. Коментарът му е дошъл по повод интервюто на Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV, в което премиерът коментира, че в бъдеще ще има рокади в кабинета му.

„Бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева, защото има няколко теми, по които тя търпи критики”, казал е Сидеров пред журналисти, запитан кои министри според него трябва да бъдат сменени. Председателят на коалицията „Обединени патриоти” смята, че външният ни министър пропуска да забележи някои световни тенденции и не заема достатъчно балансирана позиция спрямо различните държави. Сидеров също така е казал, че вчера на заседанието на парламентарната комисия по външните въпроси е имало обрат в решението на България да не подкрепя пакта за миграция на ООН.

„На коалиционен съвет се събираме, казваме, че този пакт не трябва да се подкрепя от България, премиерът се съгласява с това, изведнъж във външната комисия започва да се говори нещо друго”, коментира лидерът на „Атака”. Според него обратът в българската външна политика и изглежда в очите на българския народ и на външните партньори на България.
Коментари: 0