Сидеров: Не исках да се карам със Симеонов, а да се явим заедно на изборите за Европарламент

Лидерът на \"Атака\" обяви, че няма да прави коалиция с Николай Бареков и че Алфа ТВ не била спирала

Сидеров: Не исках да се карам със Симеонов, а да се явим заедно на изборите за Европарламент
Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров обясни, че не е искал да се кара с коалиционния си партньор и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Неговото единствено желание е било "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори за Европейския парламент догодина.

"Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защото тези избори - на 26 май 2019 г, са ключ към оцеляването на правителството и изкарването на мандата. Ако ние, заедно с ГЕРБ, не вземем повече евродепутати от ДПС и БСП, нали се сещате че Корнелия Нинова веднага ще поиска предсрочни избори", коментира Сидеров в предаването "Още от деня" на БНТ.

"Моята идея не е била да се карам с Валери Симеонов, а да направим добър, успешен тандем на евроизборите", допълни Волен Сидеров.

Припомняме, че днес депутатите от НФСБ обявиха, че снемат доверието си от Сидеров, който е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти", след като от два дни партийната телевизия на "Атака" - Алфа ТВ, излъчва кадри за спирането си, както и обвинения срещу Валери Симеонов за провеждани от него политики.

Сидеров обаче обясни пред БНТ, че Алфа ТВ не е спирала, а просто е променила схемата си на излъчване. Днес телевизията започна да излъчва обичайната си програма.

Той обясни още, че няма да прави коалиция с Николай Бареков. Бареков влезе като евродепутат през 2014 г. заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО. Той се обърна към мен и предложи писта към Консервативния алианс, в чието ръководство е. Покани също и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов, обясни Сидеров.

"Валери Симеонов закрива и разкрива автокефални църкви като дискотеки в Слънчев бряг - това вече е недопустимо". С тези думи Сидеров определи коментарите на вицепремиера относно конфликта между Русия и Украйна за независимостта на Украинската православна църква.

"Да всяваш разкол в църквата е типичната соросова работа. Нека да се поправи - да каже няма да правя разколи в църквата, няма да се меся... министър-председателят също му направи бележка", допълни Сидеров.

Коментари: 0