Симеонов нарече вчерашния протест на майките „тюрлюгювеч”

По думите му, ако се стигне до оставка, правителството ще работи и без него

Симеонов нарече вчерашния протест на майките „тюрлюгювеч”
Автор: Александра Сотирова

С лек присмех и подигравка вицепремиерът Валери Симеонов нарече вчерашния протест на майките на деца с увреждания и гражданите, които ги подкрепиха „тюрлюгювеч”. Това каза той по време на брифинг в Министерски съвет днес.

На въпрос дали правителството ще продължи да работи, ако той подаде оставка, Симеонов отговори, че според него то ще продължи и работата му не е свързана с оставката.

Вицепремиерът помоли организациите, които подкрепят протеста в негова защита да не се провежда, тъй като бил форма на натиск срещу коалиционните партньори. Това каза той по време на брифинг в Министерски съвет днес.

„Аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да оказваме форма на натиск на коалиционни партньори със средства които аз не приемам”, каза той като добави, че тези средства са и затварянето на улици и т.н.

Той добави, че няма да коментира поисканата му от Волен Сидеров оставка. „Е, какво да коментирам, не вярвам някой от вас да е бил изненадан, аз специално не бях”, каза той.

По думите му конфликт в коалицията нямало и на съвета на патриотите днес очаквал да види „благоразположени колеги, усмивки и почерпки” и отношенията им са си тяхна работа. Той добави, че на съвета ще бъдат обсъдени нещата от дневния ред.

„Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – от долу, от горе, от лево, от десно. Имам собствено мнение, държа на него, продължавам да твърдя, че казвам истината”, отново подкрепи изказването си вицепремиерът по демографската политика.

Той не отговори на въпроса дали, ако подаде оставка НФСБ ще остане част от парламентарното мнозинство.

Припомняме, че протестите срещу изказването на Симеонов продължават и днес в 17:30 часа пред Министерски съвет като организаторите казаха, че няма да спрат недоволството си докато той не подаде оставка. Контрапротестът в защита на Валери Симеонов беше организиран за утре в 10 часа, но малко след брифинга на вицепремиера събитието беше изтрито. 

Коментари: 0