Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума

Трите въпроса трябва да бъдат приети по начина, по който са гласувани, категоричен е водещият

Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума
600 ~ 1 мин. четене

Слави Трифонов и неговият екип ще подадат жалба пред съда срещу решението на Централната избирателна комисия за референдума. По закон това трябва да се случи в 7-дневен срок, съобщи bTV.

„Ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно“, заяви Трифонов.

Подадени са множество сигнали за нарушения, които не са взети под внимание от контролната институция. Според него ЦИК от години е в услуга на политиците.

Нямам доверие на системата, най-малко имам доверие на ЦИК“, категоричен е Трифонов.

Водещият изрази недоверие и спрямо парламента и партиите в него. Той беше категоричен, че трите въпроса от референдума трябва да бъдат приети по начина, по който е изразил волята си суверенът.

„Тези 3 точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората. Нека политиците не забравят кой им е началник“, призова Трифонов.

12 027 гласа не стигат националният референдум да мине прага от 3 500 585 гласували и да стане задължителен. Това сочат окончателните резултати от допитването, които ЦИК обяви вчера.

Статистиката показва, че гласувалите според брой подписи в референдума са 3 487 970 българи. Броят им според действителните и недействителните бюлетини пък е 3 486 402, а този на гласувалите според броя на пликовете е 3 488 558.

Подкрепи Economic.bg