Служебният кабинет предложи нов главен секретар на МВР

Ивайло Иванов бе отстранен през май заради насилието по време на летните протести

Служебният кабинет предложи нов главен секретар на МВР

Снимка: Economic.bg / Архив

992 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Служебното правителство номинира Петър Тодоров за длъжността главен секретар на Министерството на вътрешните работи, след като по-рано освободи Ивайло Иванов. Със свое решение от днешното си заседание Министерският съвет предлага на президента Румен Радев да издаде указ за това.

Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ „Васил Левски“. Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД МВР Пловдив, където към момента заема длъжността директор І степен на Областна дирекция на МВР – Пловдив.

Постът на главния секретар на МВР се оваканти през май, когато кабинетът отстрани Ивайло Иванов. Като причина за това бе изтъкнато допуснатото полицейско насилие на антиправителствените протести миналото лято. Иванов е един от многото, разделили се с поста си след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Стефан Янев. Кадровите промени ще останат един от ярките спомени за това управление, заедно с похода срещу съмнителните практики в държавни дружества, като „Автомагистрали“, Българската банка за развитие, Държавната консолидационна компания, „Монтажи“ и други.

Подкрепи Economic.bg