Служебният кабинет преправя Плана за възстановяване

В частта „Здравеопазване“ ще се заложат повече пари за дигитализация

Служебният кабинет преправя Плана за възстановяване

Снимка: МЗ

1368 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров е заявил пред Представителството на Европейската комисия в България, че в момента се подготвят промени в Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Здравеопазване“. Очаква се те да бъдат готови в рамките на тази седмица. Като основни акценти в предложенията Кацаров открои дигитализацията и иновациите в сектора, както и електронното здравеопазване.

В същото време днес служебният вицепремиер по европейските фондове Атанас Пеканов проведе първа работна среща със социалните партньори, за да се запознае с техните становища и идеи по отношение на Плана. „Това е ключова тема, по която работим активно. За нас беше важно да установим диалог и да гарантираме пълноценната комуникация между правителството, бизнеса и синдикатите, така че да сме сигурни, че ще вземем правилните решения“, написа Пеканов в страницата си във Facebook.

Припомняме, че България е една от деветте държави в Европейския съюз, които не са изпратили до Брюксел плановете си и има опасност да не получат средства тази година. Правителството на Бойко Борисов отказа да го прати до крайния срок – 30 април – а освен това имаше множество критики към варианта, дори след три редакции и повече от шест месеца работа по него.

Коментари: 0