Служителите в Amazon няма да се върнат в офисите до другата година

Компанията планираше да върне служителите си в началото на септември, но опасенията от нова COVID вълна попречиха на плановете

Служителите в Amazon няма да се върнат в офисите до другата година

Снимка: Unsplash

780 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американският технологичен гигант Amazon Inc. отлага завръщането на служителите си в корпоративните офиси и централи, след като опасенията от нова COVID вълна са все по-реалистични. От компанията заявиха, че на корпоративните служители няма да се налага да се връщат редовно в офиса до януари, ставайки поредната голяма компания, която отлага възобновяването на обичайните си работни навици, тъй като случаите на новия Delta вариант на COVID-19 в САЩ растат, предава Bloomberg.

Най-големият онлайн търговец на дребно каза на служителите си в имейл, че трябва да планират да започнат да се връщат в офисите през седмицата след 3 януари. Преди това Amazon твърдеше, че служителите ѝ в САЩ и няколко други страни в Европа трябва да възобновят работата си предимно на място от офисите от началото на седмицата на 7 септември.

В компанията работят повече от 75 хил. души в района на Сиатъл, повечето от които са в комплекса на корпоративните централи в Сиатъл и в близкия Белвю. Компанията има и големи офиси в района на Сан Франциско, Ню Йорк, Бостън, района на Лос Анджелис и в новия си кампус в процес на изграждане близо до Вашингтон.

По рано през седмицата Microsoft Corp също отложи плановете си за връщане в офиса до октомври и заяви, че ще изисква служителите и посетителите да покажат доказателство за ваксинация, преди да влязат в нейните сгради.

Технологичните гиганти Google и Facebook Inc. също обявиха наскоро, че налагат задължителна ваксинация срещу COVID-19 на своите служители, които ще се върнат в офисите им.

Apple Inc. също забави плановете си за връщане в офиса до октомври, като обяви, че ще изисква работниците в някои магазини да възобновят носенето на маски, независимо от статуса си на ваксинация.

Amazon обаче се отказа от налагането на задължение за ваксина за своите корпоративни служители или стотиците хиляди складови работници и служители в логистиката, които опаковат и изпращат артикули.

Подкрепи Economic.bg