Служителите на Google преминават в хибриден модел на работа

20% от тях ще могат да работят дистанционно, а на други 20% ще бъде позволено да се преместят в друг офис по света

Служителите на Google преминават в хибриден модел на работа

Снимка: Pixabay

524 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американският технологичен гигант Google обяви поредица от действия, с които предлага на служителите си по-голяма гъвкавост за работа, позволявайки на една пета от персонала да работи постоянно от дом си, а други 20% от служителите да имат възможност да се преместят в офис, който да се намира на друго място по света, пише YahooFinance.

В имейл до служителите главният изпълнителен директор на компанията майка Alphabet Сундар Пичай заяви, че концернът предвижда около 20% от персонала да работят постоянно от дома си, докато други 20% да се преместят в нови офиси. Останалите 60% от служителите ще работят от настоящото си местоположение. Желаещите, които искат да се възползват от новите възможности на компанията ще трябва да кандидатстват, като одобрението зависи от техните мениджъри.

Google също така обяви, че преминава към хибридна работна седмица, в която служителите ще работят от офис около три дни в седмицата и два дни „където се чувстват най-добре“. Компанията също така ще предлага четири седмици в годината, в които персоналът може да работи отвсякъде с одобрение от мениджъра - ход, който има за цел да даде на служителите по-голяма гъвкавост около летните и ваканционни пътувания.

Бъдещето на работата е гъвкавостта“, казва Пичай. Според него промените целят да помогнат на персонала да дава най-доброто от себе си.

Служителите, които сменят местоположението на работния си офис, ще получат компенсации за това, поясни Пичай. Google ще започне процес по кандидатстване до средата на юни.

Служителите на компанията преминаха в хоум офис по време на първата COVID вълна, когато над 120 хил. души бяха изпратени да работят от вкъщи. Google смята, че ефективността на служителите й не се е променила и търси различни методи, с които да продължи да ги стимулира и да запази тяхното здраве.

Коментари: 0