Собственикът на „Тад Груп“ от 2010 г. не плащал членски внос на ГЕРБ

Партията потвърди, че той е бил сред учредителите ѝ

Собственикът на „Тад Груп“ от 2010 г. не плащал членски внос на ГЕРБ
4916 ~ 1 мин. четене
Собственикът на компанията „Тад Груп“, която прокуратурата обвини за пробива в НАП и за киберрекет, Иван Тодоров от 2010 г. насам не е плащал членския си внос в ГЕРБ. Това обяви самата партия, потвърждавайки, че бизнесменът наистина е бил сред учредителите ѝ.

Според управляващата партия Тодоров е бил неин член и учредител през 2008 г. от район "Приморски" в град Варна. От 2010 г. обаче той не е заплащал членския си внос и поради тази причина, в съответствие с устава, членството му в партията е прекратено.

По-рано днес  Тодоров каза пред БНТ, че е учредител в ГЕРБ. „Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и от къде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите“, заяви той и добави, че именно поради близостта си с управляващата партия е абсурдно твърдението, че е искал да удари държавата, както и че изпълнява политическа поръчка на опозицията.

„Не го очаквах това нещо. Не мога да коментирам действията на служителите си, защото ние по никакъв начин не ги контролираме какво правят и т.н. Искам да изчакам, да се прибера в България, да отида при разследващите органи, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога”, каза още той по повод твърденията на разследващите, че служителят на „Тад Груп” Кристиян Бойков по негово нареждане е хакнал НАП и е източил данни за около 5 млн. българи.
Подкрепи Economic.bg