„Софарма Трейдинг“ има нов изпълнителен директор

Преди два месеца дългогодишният ръководител на компанията Димитър Димитров изненадващо напусна

„Софарма Трейдинг“ има нов изпълнителен директор

Снимка: Софарма Трейдинг

4169 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Венцислав Маринов е назначен за изпълнителен директор на дистрибутора на лекарства, консуматив и продукти за здраве и красота „Софарма Трейдинг“ АД. Той заема поста, овакантен в края на септември от дългогодишния директор на компанията Димитър Димитров.

Като причина за рокадата тогава бе посочено, че групата върви към нов етап от своето развитие, „който изисква и промяна в начина на управление“. Сега обаче не са изнесени мотиви за решението, както и какви ще бъдат приоритетите и бъдещите цели на „Софарма Трейдинг“.

Последните два месеца фирмата бе управлявана от основния собственик – Огнян Донев, който е и председател на Управителния съвет.

Маринов заема ефективно поста от 25 ноември 2021 г., се казва в официалното съобщение. Той се присъединява към Съвета на директорите.

Новият изпълнителен директор е с повече от 15 години опит в сектора на грижата за здравето. Той е част от екипа на „Софарма Трейдинг“ от създаването на компанията и е заемал различни управленски позиции, сред които заместник изпълнителен директор, изпълнителен директор „Търговия на едро“, финансов директор, директор „Изпълнение на корпоративната стратегия“ и др.

Познава в детайл бизнеса, процесите и операциите на компанията, като е отговарял за развитието и имплементирането на стратегията на „Софарма Трейдинг“. През 2019 г. Маринов поема ролята на изпълнителен директор на втората най-голяма верига аптеки в България, управляваща брандовете SCS, Санита и Сеiba, която в последствие е придобита от „Софарма Трейдинг“, коментират от компанията.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg