Софиянци могат да гласуват какви проекти да се реализират в града

Вече стартира гласуването по програмата „София избира“

Софиянци могат да гласуват какви проекти да се реализират в града

Изгледна площадка и кът за отдих на Копитото, едно от проектните предложения

Снимка: Столична община

Гласуването по програмата „София избира“ вече стартира и всеки може да даде своя глас за проект, който иска да бъде реализиран в столицата. Бюджетът на програмата е 1.5 млн. лв. и средствата ще се разпределят за реализирането на проектите, които съберат най-много гласове.

Програмата стартира на 5 октомври, когато започна и приемането на проектни предложения от граждани и граждански огранизации. На сайта на Столична община са публикувани всички проекти, които са класирани и за които може да гласувате до края на месец ноември.

Проектът или проектите, които получат най-много гласове, в рамките на бюджета от 1.5 млн. лв., ще бъдат включени в капиталовата програма на София за 2021 г. Ако на първо място е идеята с бюджет от 1.5 млн. лв., ще бъде реализирана само тя, ако сборът от бюджетите на първите 3 проекта е до 1.5 млн. лв., ще бъдат реализирани и трите.

В случай че избраното предложение се нуждае от изготвяне на работен проект за реализацията му, той ще бъде изпълнен от Общинското предприятие „София проект“, уточняват от Столична община.

Може да разгледате проектите и да гласувате ТУК.

Коментари: 0