София, Варна и Русе са домакини на Световното по волейбол през 2018 г.

Страната ни приема мачове от първите 2 фази на турнира

София, Варна и Русе са домакини на Световното по волейбол през 2018 г.
4094 ~ 1 мин. четене

София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Страната ни приема шампионата съвместно с Италия, като двете страни имат богат опит след отличната организация на Евроволей 2015, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

„Световното ще се проведе в България, вследствие на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и категоричната подкрепа на българското правителство“, съобщават на сайта на федерацията.

В столицата двубоите ще се играят в „Арена Армеец“. Домакин във Варна ще бъде зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта, която в последните 2 години прие общо 5 волейболни турнира от най-високо ниво. В Русе срещите ще се състоят във впечатляващата „Булстрад Арена“.

Световното първенство през 2018 г. година ще се проведе от 10 до 30 септември. Страната ни ще бъде домакин на 2 от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014 г. бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.
Подкрепи Economic.bg