Стъпка напред: САЩ тества автономни камиони за пощенски доставки

Базираният в Сан Диего стартъп TuSimple обяви, че автономните камиони ще превозят пощенски колети между Финикс и Далас

Стъпка напред: САЩ тества автономни камиони за пощенски доставки
1324 ~ 1 мин. четене
Пощенската служба на САЩ стартира двуседмичен тест за доставка на поща до три югозападни щати чрез самоуправляващи се камиони. Това е стъпка напред в усилията за комерсиализиране на автономната технология за превоз на товари, информира Reuters.

Базираният в Сан Диего стартъп TuSimple обяви, че автономните камиони ще превозят пощенски колети между Финикс и Далас и ще се изследва как технологията може да подобри времето за доставка и разходите. На седалката зад волана ще има водач, който да се намеси, ако е необходимо, а на пътническата седалка ще се вози инженер, който да следи процеса.

Ако експериментът бъде успешен, това би означавало постижение за автономната индустрия на шофирането и откриване на решение на проблема с недостига на водачи и регулаторните ограничения, пред които са изправени превозвачите на товари в цялата страна. 

Пилотната програма включва пет пътувания, всяко с обща дължина над 3200 км или около 45 часа шофиране. Не е ясно дали доставката на поща с автономни камиони ще продължи след двуседмичния тест.

„Работата ни с TuSimple е първата ни подобна инициатива, свързана с автономен транспорт на дълги разстояния“, заяви говорителят на пощенските служби в САЩ Ким Фрум. „Ние провеждаме изследвания и тестове като част от усилията ни да въведем нов клас превозни средства с високи технологии“, допълни той. Цената на програмата не е разкрита.

Камионите ще се движат по главните магистрали и ще преминат през Аризона, Ню Мексико и Тексас.
Коментари: 0