Стартира кандидатстването за безплатната Лятна DBA Академия

Обучението ще се проведе през юли

Стартира кандидатстването за безплатната Лятна DBA Академия

В края на март стартира кандидатстването за първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България – Лятната DBA Академия. Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server.

Желаещите да се включат могат да кандидатстват до 30 април включително. Записването е онлайн, като от кандидатите се изискват само три имена, имейл, телефонен номер и автобиография. 

През май екипът на SQL Master Academy ще направи първоначална селекция на кандидати, които ще получат покана за събеседване. 

Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула:

Windows и Active Directory за администратори на бази данни

-  Администриране на SQL Server

- Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака

-  Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server

- Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип

Продължителността на лятната академия е 4 седмици, като курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, а накрая ще има и финален тест. Тези, които се справят добре с обучението, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. 

Създаването на Лятната DBA Академия е провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.

Коментари: 0