Столична община все още не вижда проблем с плочките на \"Графа\"

Зам. кметът по транспорта е категоричен, че оценки на ремонта по ул. Граф Игнатиев ще се дават след като всичко е завършено

Столична община все още не вижда проблем с плочките на \
Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев заяви, че ако са налице проблеми с качеството след ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, ще „пренареждаме плочките“. Той коментира на извънреден брифинг пред медии състоянието на ремонта на главната софийска улица, след като в последните дни за него се изля вълна от гражданско възмущение във Facebook.

„В момента ул. „Граф Игнатиев” е затворен по цялата си дължина - от ул. „Алабин” до бул. „Евлоги и Христо Георгиев”. Не е готова нито една отсечка от улицата. В най-напреднал етап е отсечката между ул. „Алабин и пл. „Гарибалди, където огражденията бяха премахнати в съботния ден, за да може този участък да бъде измит и да се направят съответните забележки към строителя, които той следва да отстрани и той вече изпълнява”, обясни зам.-кметът Крусев. 

Точно след като бяха премахнати огражденията, в социалните мрежи излязоха снимки от ремонта, които показват некачествена работа от страна на изпълнителя на проекта и надзорниците. Обяснението на столичния кмет Йорданка Фандъкова за вида на улицата преди дни бе, че предстои фугиране на дупките около трамвайните релси.

„Предстои да се изпълнят още редица строителни дейности, след които вече ще може да кажем, че даден участък е завършен или не. Тогава би могло да се дават крайни оценки за това какво е качеството. Конкретно в тази отсечка ще се фугира около релсите, има да се оправят капаци, да се поставя улично осветление, контактна мрежа за трамвайните мотриси, така че да се изпълни целта ни в началото на ноември да бъде пуснато трамвайното движение“, коментира Крусев. 

По негови думи договорът с фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“ е с най-сериозните санкции.  „Става дума за по 240 хиляди лева на ден за просрочие“, посочи той. Такова най-вероятно ще има заради дъждовния месец юли и други форсмажорни обстоятелства, но целта пред строителите е да бъде пуснато трамвайното движение в началото на ноември.

Вчера общинските съветници от „Политическа група 5“ поискаха оставката на Евгени Крусев, заради некачествените ремонти в столицата. Днес обаче колегите им в общината от ГЕРБ заявиха, че критиките към ремонта са прибързани, тъй като той не е приключил още.

„Ситуацията в момента напомня приказката за "Нероден Петко". Нека се роди Петко и да видим кой си е свършил работата и кой не е", се казва в позицията на съветниците, изпратена до медиите.
Коментари: 0